{toptan arıcılık}
{toptan arıcılık}
{toptan arıcılık}

Nosemit (TPN5054N)

Marka : ARITÜRK
Tedarikçi : TOPTAN ARICILIK
Para Puan : 0
Fiyat : ₺35,00(KDV Dahil)

NOSEMİT

Nosemit bitkisel karışım premiksi doğada ve balda doğal olarak bulunan etkenler dikkate alınarak geliştirilmiştir. İçerdiği bitki ekstrelerinden Sinirliot ekstresi Avrupa farmakopesi tarfından Antimikrobiyal olarak belirtilmiştir. Kekik ekstresinde bulunan timol etken maddesinin iç ve dış parazitlerin önlenmesinde oldukça etkili olduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Ayrıca Civanperçemi ekstresi içerisindeki bulunan etken maddeler Nosema apis adı verilen mikroorganizma savaşımında oldukça etkilidir. 

 

İçindekiler:

Su(Water) , Kuzukulağı ekstresi(Rumex acetosa) Civan perçemi ekstresi(Achillea Millefolium), Sinirliot Ekstresi (Plantago Lanceolata) , Adaçayı ekstresi (salvia officinalis) , Kekik ekstresi (Thymus Vulgaris), Biberiye ekstresi(Rosmarinus officinalis) , Defne Yaprağı ekstresi, Bal , Pancar melası

 

 

– Toksik değildir, bal ve balmumunda hiçbir şekilde kalıntı bırakmaz

– Çeşitli zamanlarda görülebilen Nosema apis varlığının en yoğun görüldüğü İlkbahar ve ikinci derecede görüldüğü sonbaharda arıların bu mikroorganizmaya karşı korunmasına yardımcı olur.

– Kullanıldığı dönem itibariyle koloniyi yaklaşık 2-3 aylık sürede mikroorganizmalara karşı korumaya yardımcı olur.

 

– Koloni kaybına neden olabilen mikroorganizmaların önlenmesine yardımcı olur.

– Mide ve barsaktaki pH dengesini sağlamaya yardımcı olur.

– İçeriğindeki bitki ekstreleri sayesinde arıların doğal bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı mücadelesinde etkin rol oynar.

 

 

1- ŞURUP İÇERİSİNE KARIŞTIRIRARAK UYGULAMA:

Arıtürk-Nosemit bitkisel sıvı ekstrakt karışım 1/20 oranında (20 lt şuruba 1 litre Arıtürk Nosemit ilave edilir) homojen bir şekilde karıştırılmalıdır. Hazırlanan karışım 2 gün ara ile çıta aralarına arıların üzerine gelecek şekilde püskürtme yöntemi  ile en az 5 ya da 6 defa yapılmalıdır. Bütün koloniye verilmesi sağlanmalıdır.

Not: Bir tür bağırsak enfeksiyonu olan Nosemosis’de arılarda beslenme isteksizliği nedeniyle şuruplukta yapılan beslemede yararlanım düzeyi çok düşük olduğu için şuruplukta besleme bu dönemde tavsiye edilmemektedir.

KORUYUCU VE BAĞIŞIKLIĞI DESTEKLEYİCİ UYGULAMA

2- KEK İÇERİSİNE KARIŞTIRIRARAK UYGULAMA:

Hazırlanacak olan 75 kg arı kekine ½ litre Arıtürk nosemit ilave edilir.

Gerekli hijyen koşulları sağlanmadan hazırlanan ticari şurupların ya da yetiştiricinin hijyen koşullarını sağlamadan kendi hazırladığı şurupların ve keklerin kullanılması kesinlikle tavsiye edilmemektedir.

3- ŞURUP İÇERİSİNE KARIŞTIRIRARAK UYGULAMA:

Hazırlanacak olan 75 kg arı şurubuna ½ litre Arıtürk nosemit ilave edilir.

Gerekli hijyen koşulları sağlanmadan hazırlanan ticari şurupların ya da yetiştiricinin hijyen koşullarını sağlamadan kendi hazırladığı şurupların ve keklerin kullanılması kesinlikle tavsiye edilmemektedir.

Folklorik kullanım ve bilimsel literatüre uygun olarak standardize edilmiş olan Arıtürk ürünleri tamamen doğal bitki ekstraktlarından elde edilmiştir. Hiçbir şekilde kalıntı bırakmaz. İçeriğindeki bitki ekstraktlarından sağladığı aroma etkisinin yanı sıra Antimikrobiyal , antioksidan ve antifungal etkilerde göstermektedir.

 

Benzer Ürünler
Etiketler
Nosemit,