Varroa Dökme Aparatı - Gold
Varroa Dökme Aparatı - Gold

Varroa Dökme Aparatı (TPN1020)

Marka : GOLD
Tedarikçi : TOPTAN ARICILIK
Para Puan : 0
Fiyat : ₺5,65(KDV Dahil)
  • DOĞAL VARROA DÖKME APARATI

KULLANIM SAHASI

Arılarda ki varroa (Arı Biti ) teşhisi ve mücadelesinde kullanılır.

UYGULAMA ŞEKLİ

En iyi sonuç erken ilkbahar ve sonbahar mevsimde yapılan uygulamalardır.

bal hasat öncesi ya da anında yapılan uygumalarda balda hiç kalıntı bırakmaz.

7-8 çerçeveli kovana 1 adet,çerçeve sayısı 8 ve üzeri kuvvetli kovanlarda 2 adet çerçeve ile petek arasına konularak uygulama yapılır.

Şeritler en az 4 hafta ,en fazla 6 hafta kovanda bırakılır.

Etkisi bitince arılarak kemirerek dışarı atar.

VARROANIN TEŞHİSİ İÇİN

Kovan tabanı temizlenir.Şerit kovanda 24 saat bırakılır.Daha sonra kovanın tabanındaki ölü varroa parazitlerinin varlığı ve sayısı tesbit edilir.

ÖNEMLİ

Şeritlerimiz kovan içinde buharlaşmayla etkili olduğu için 20-25 derece sıcaklıkta uygulama yapılırsa daha etkili olur.

Bu şekilde uygulama yapıldığı takdirde 24 saat içerisinde %100 e varan varroa temizliği göreceksiniz.

LARVAYA VARROA BULAŞTI İSE İLK KOYDUĞUNUZ ÇUBUĞU ÇIKARMADAN 7 GÜN ARA İLE 1 ER ÇUBUK İLAVE EDİLEREK 21 GÜNDE TAM TEMİZLİK SAĞLANMIŞ OLUR

 
Benzer Ürünler
  • TPN8009
    ADET
    ₺32,20 KDV Dahil
    ₺35,00 KDV Dahil
  • BİLEŞİMİ: 12X7 cm boyutunda ıslak mendil şeklinde bir ped, 7.2+- 1.2 ml karınca asidi (CH2O2) içerir.

    ÖZELLİGİ: Karınca asidi, kimpasal içerikli bir ilaç değildir.. Karıncaların tükrük salgılarında bulunan doğal ve yakıcı bir asittir. Pedlere emdirilmiş sıvı haldeki asidin buharlaşma gücü, 27 dereceden yüksek sıcaklıklarda artmakta, 12 derecenin altında ise azalmaktadır. 

    UYGULAMA ŞEKLİ, DOZAJ VE ZAMANI

    Pedler, 27 derecenin altındaki sıcaklıklarda özellikle 15-26 dereceler arasında erken ilkbahar ve geç sonbahar aylarında her kovan için bir adet olmak üzere akşamüzeri uygulanır.

    TPN9876A
    ADET
    ₺32,40 KDV Dahil
    ₺39,00 KDV Dahil
  • İÇİNDEKİLER:

    Defne Yağı (1.8 Cineol)

    Kekik Yağı (Thymol)

    Nane Yağı (Menthol)

    Mersin Yaprağı Yağı (Mirtol)

    Okaliptus Yağı (Euclyptol)

     

    KULLANIM AMACI

    -Arıların bağışıklık sistemini güçlendirmek

    -Ana Arının yumurtlama hızını yükseltmek

    -Varroa zararını en aza indirmek

    %100 doğal bir üründür

     

    KULLANIM ŞEKLİ

    -100 Litre arı şurbuna 500 ml karıştırılarak uygulanır.

    -1 Çuval arı kekine 500 ml karıştırılarak uygulanır.

    -Püskürtme yöntemi ile de uygulanabilir. Püskürtme yönteminde 1 litre şeker şurubuna 10 ml karıştırılarak akşam saatlerinde uygulanır.

    -Şeker şurupsuz püskürtme yönteminde 1 litre ılık suya 20 ml karıştırılarak akşam saatlerinde uygulama yapılır.

    TPN2221V
    ADET
    ₺39,00 KDV Dahil
    ₺69,00 KDV Dahil