Varroa Dökme Aparatı - Özel Duman
{toptan arıcılık}

Varroa Dökme Aparatı - Özel Duman (TPN5566)

Marka : GOLD
Tedarikçi : TOPTAN ARICILIK
Para Puan : 0
Fiyat : ₺8,45(KDV Dahil)

BİLEŞİMİ

20 x 10 cm boyutunda hazırlanmış beher karton plaka 400 mg amitraz içerir.

KULLANIM SAHASI

Bal arısı (Apis mellifera L.) üzerinde asalak olarak yaşayan ve larva ve ergin dönemlerinde bal arılarına zarar veren arı akarına (Varroa jacobsoni ) karşı kullanılır.

KULLANIM ŞEKLİ VE DOZU

Boş körük içinde bir karton plaka bir ucundan yakılır. Her kovanın uçuş deliğinden 7 doz duman, darbe halinde içeriye basılır, hızla diğer kovana geçilir. Yaklaşık bir dakikada 10 kovan ilaçlanır. İlacı kullandıktan sonra kovanın uçuş deliğini kapatmaya gerek yoktur. Körükten gelen 7 - 8 duman darbesinin arılara kovan içinde olumsuz bir etkisi görülmez. İlaçlamalar 3 gün ara ile 3 defa tekrarlanmalıdır. Eğer Varroa yoğunluğu çok yüksek düzeyde ise ilaçlama, 3 gün ara ile 4 defa yapılmalıdır. Kütük veya sepet kovanlar için 3 - 4 duman darbesi yeterli olmaktadır.

Kış aylarında bütün Varroa erginleri, yavru gözü olmadığı için işçi arıların üzerinde bulunurlar. Bu durumdan yararlanmak için, kışın sıcaklığın 14 °C’den yüksek olduğu iyi havalarda Rulamit-VA ile mücadele yapılırsa, kolonide zararlı yoğunluğu önemli ölçüde azalmaktadır. Yazın bal hasadından önce Haziran - Eylül aylarında ilaçlama yapılmamalıdır.

GIDALARDA İLAÇ KALINTILARI HAKKINDA UYARILAR

İlaç Kalıntı Arınma Süresi (İ.K.A.S.): Son ilaç uygulamasından 30 gün sonrasına kadar elde edilen ballar kullanılmamalıdır. 

 TİCARİ TAKDİM ŞEKLİ

Bir alüminyum folyo poşet içinde 20 x 10 cm boyutunda 1 adet rulo kovan içi şerit ve bir dış karton kutu içinde 3 adet alüminyum folyo poşet olacak şekilde ambalajlanmıştır.

 

Benzer Ürünler